2021-11-18 11:32:33• hírek • Bede Emőke

Újabb védett lakás a családon belüli erőszak áldozatai számára

Szatmár megyében 2020 márciusában indult útjára a VENUS – Együtt a biztonságos életért nevű program, mely által a szociális és gyermekvédelmi igazgatóság a családon belüli erőszak áldozatainak kíván segítséget nyújtani.

A program keretében országszerte 42 védett házat alakítanak ki a családon belüli erőszak elől menekülő nőknek, kik legfeljebb egy éven át, ingyenesen lakhatnak ezen otthonokban. Néhány nappal ezelőtt Szatmárnémetiben megtörtént a legújabb védett lakás műszaki átvétele. A megyei tanács által közölt információk szerint ebben az ingatlanban hat bántalmazott személynek tudnak majd szociális szolgáltatásokat biztosítani. Az áldozatok többek között részt vehetnek pszichológiai, szakmai és jogi tanácsadáson, de igény szerint segítik majd őket a társadalmi reintegrációban és a munkakeresésben is.


A védett lakás felújítása és kibővítése 2021. június 2-án kezdődött és szeptember 30-én fejeződött be, a munkálatokat pedig a Szatmár Megyei Tanács finanszírozta a szociális és gyermekvédelmi igazgatóságon keresztül. Az elvégzett felújítás teljes értéke 552.884,07 lej. A lakás 2022 januárjától áll majd a családon belüli erőszak elől menekülő áldozatok rendelkezésére.


Amennyiben ön is ilyen helyzetben van, vagy ismer olyat, akinek segítségre lenne szüksége, keresse fel személyesen a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Igazgatóságot Szatmárnémetiben, a Corvinilor 18. szám alatt, telefonon a 0261-768 830-as számon vagy e-mailben, a  secretariat@dgaspcsm.ro címen.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: